BETALNING

sista chansen att betala balen idag. 10:00-12:00 i medieteket!

utdelning..

för er som inte kom och hämtade mössor och kläder idag så har ni möjlighet att göra detta onsdagen den 29:e april mellan klockan 12 och 13 :)

glöm inte..

det är imorgon mellan 12 och 13 som du kan hämta ut mössan och kläderna i vårt kansli! glöm inte detta :)

tvåor..


känner du någon tvåa som är sugen på att vara med i nästa studentkommitté...
säg då till han/hon att komma på ett informationsmöte i hörsalen nu på tisdag klockan 13.00 :)


utdelning av mössor och kläder

äntligen ska de studentmössor och studentkläder som kommit delas ut. vi vet dock inte om just ditt har kommit med tanke på att allt inte levererats ännu, plus att en del får sitt hemskickat.

kom till vårt kansli som ligger på andra våningen i o-huset, onsdagen den 22 april mellan klockan 12 och 13. som sagt så får du komma dit och kolla om ditt är där, vi kan inte garantera något.

puss och kram :)

Beslutet är fattat - mårtenson

Avslutningsfesten på studentdagen blir på Mårtenson i stan. Beslutet fattades enligt majoritet och jag tror de flesta är överens om att det här är det bästa alternativet.

Här kommer en liten beskrivning från nöjet:

"För att i år bryta trenden med partytält i Paradiset på Tylösand på grund av för höga kostnader och svajande intresse från gästerna följer här en beskrivning av en alternativ avslutningsfest på Mårtensson.

Entré: För att gästerna ska möta ett Mårtensson dem inte är vana att se, arrangeras det med en tross utanför pyntad med ballonger i härliga färger samt belysning av fasaden. Från röda mattan ser man även en härligt inbjudande uteservering fylld av sommarpytande bord och strålande solskensglada Studentkommittér.

Väl inne: Att slussas in går snabbt och smidigt då ingen kontanthantering förekommer. Kassagången är pyntad med vita tyger i taket som är upplysta i valfri färg. I taket innan garderoben hänger 15 små discokulor och glittrar. Eftersom folk inte har särskilt mycket kläder går även den sommarpyntade garderoben smidigt.

Puben: I puben ska vi försöka få igenom så att vi kan ha ett extra dansgolv. Här spelas gamla rockdingor och sköna låtar som alla bara kan texten till utan att dem riktigt vet varför. Extra ljus sätts in för att få en skön stämning. Dörrarna står öppna mot uteserveringen och genom detta svalkas dansgolvet behagligt. Eventuellt kanske vi kan sätta in ett liveband som spelar x antal timmar.

Nattklubben:
I nattklubben möts man av två stora danspodier och ett extra belyst dansgolv. Huvudinriktningen på det här dansgolvet är komersiell house. Pelare samt väggen rakt in har härliga banderoller med texten "För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra" (eller liknande). På de vita tyget mitt emot dj båset skjuts häftig grafik upp via en projektor.

Scen? Bestämmer vi oss för att ha ett liveband/liveakt kommer dessa antagligen att stå på scenen rakt fram i nattklubben eller i puben.

Franskan: Här sätts banderoller upp med studenttema och film skjuts från projektor. Eventuellt hyrs en såpbubblemaskin in för kvällen som uppenbarligen blåser euforiska såpbubblor över dansgolvet. Skit kul när man är full! (Detta beror dock på eventuella skador dessa kan åstadkomma på lokalen, trägolv samt röda tyger, annars slänger vi in såpbubblor på uteserveringen).

Biblioteket: I mellanrummet biblioteket hängs vita tyger som ljussätts i härlig stämning. Här finns självklart en bar som säljer bubbel kvällen till ära! Vi ställer upp en fotolounge där man kan komma och ta sin bild tillsammans med vänner för att man ska minnas kvällen. I övrigt så har vi fler mingelfotografer som rör sig på golvet för att fånga alla små tillfällen!

Fördelar med Mårtenson:
Öppet till tre (två senast på tylösand)
Två dansgolv (minst)
Ej geggigt vid dåligt väder
Bättre uppslutning
Möjligheten att festa på olika ställen
Billigare för studentkommittén, för gästerna och för oss på nöjet
Enklare att ta sig till stan än Tylösand för dem flesta"

Efter att ha läst detta blir du förhoppningsvis positivt inställd till att ha avslutningsfesten på Mårtenson. För visst låter beskrivningen av kvällen inte helt fel?! Det här är bara lite funderingar från Nöjet så det är ingenting helt bokat och klart men någonting liknande av beskrivningen kan ni helt klart vänta er.

Nu längtar vi alla till studenten, ellerhur?

så äre

till er som undrar om alla får plats på mårtensson, om vi skulle ha sista studentfesten där alltså:
patrik på nöjet sa att det kommer att säljas ungefär lika många biljetter till båda ställena, det kanske till och med går in fler på mårtensson. dock blir kanske efterfrågan på biljetterna större och det blir svårare att komma in. jag vet inte.

vi har möte på torsdag då vi ska lägga fram vårt beslut så kom igen, tyck till nu!

tyck till!

här kommer ytterligare lite information on för- och nackdelarna med stan och tylösand.. jag kopierade det som redan sagts och la till lite själv!

tylösand
fördelar:
det är en tradition
det är annorlunda och speciellt
en engångs upplevelse
där kommer bara att vara studenter

nackdelar:
det kommer att kosta 240 kronor
partytältet som festen kommer hållas i kan bli fuktigt
endast ett dansgolv
stänger klockan 2
får inte gå ut utanför inhängnaden
eftersom vi tar studenten en fredag kan det bli så att folk änd väljer att åka in till stan

stan (mårtensson)
fördelar:
det kommer att kosta 140 kronor
lättare att ta sig dit/hem
man kan visa upp sig mer (vem vill inte visa upp sig när man tagit studenten?)
stänger klockan 3
tre dansgolv
eventuellt en liten fotostudio
eventuellt en gästartist, ex. timbuktu eller adam tensta

nackdelar:
grundskolorna slutar skolan samma dag = massa "barn" i stan
det kan komma att kännas som en vanlig utekväll
lätt hänt att ickestudenter smiter in (patrik har lovat att detta inte ska kunna ske, men man vet aldrig va?)


någon frågade om vi inte kunde sätta upp ett tält någon annanstans eller ta det på moon. men det går tyvärr inte nu. de är detta ni får välja på. och skriv bara vad ni tycker en gång! för genom att se på era ip-nummer så ser vi att ni kommenterar många gånger. tack :)

tylösand eller stan?

en vis stureelev påminde mig genom en kommentar om att vi har ett beslut att fatta
och vi vill mer än gärna höra era synpunkter!

det gäller sista studentfesten, på studentdagen, som tradionellt brukar hållas ute i tylösand. frågan är nu, ska den det här året också vara ute i tylösand eller i stan, på mårtensson?

patrik på nöjet har lovat att skicka ut ett mail till alla elever med för- och nackdelar för de båda platserna. men jag tänkte att jag redan nu ger er något att bita i så att vi kan fatta ett beslut rätt snart..

tylösand
fördelar:
det är en tradition
det är annorlunda och speciellt
en engångs upplevelse

nackdelar:
det blir dyrare
partytältet som festen kommer hållas i kan bli fuktigt
endast ett dansgolv
stänger klockan 2
får inte gå ut utanför inhängnaden

stan, mårtensson
fördelar:
det blir billigare
lättare att ta sig dit/hem
man kan visa upp sig mer (vem vill inte visa upp sig när man tagit studenten?)
stänger klockan 3

nackdelar:
grundskolorna slutar skolan samma dag = massa "barn" i stan
det kan komma att kännas som en vanlig utekväll
lätt hänt att ickestudenter smiter in (patrik har lovat att detta inte ska kunna ske, men man vet aldrig va?)

det är de för- och nackdelar jag just nu kan komma på. du är välkommen att komma med förslag till påfyllning av listan och resten av kommittén kanske har andra åsikter (fyll på ni med då!)

tidigare år har det varit både positiva och negativa responser av att ha studentfesten i tylösand. många har sagt att det har vart den grymmaste kvällen i deras liv, men många har även sagt att de stack därifrån tidigare (för att hinna in till stan innan allt stängde där) eller att de inte gick överhuvudtaget för biljettpriset.

beslutet kommer att fattas ganska snart tillsammans med de andra skolorna och nöjet!
VAD TYCKER NI PÅ STURE?!

betalning till BALEN

hej på er kära stureelever!
imorgon börjar vi att ta emot betalar till balen. kan ni inte komma på ert programs utsatta tid så kom någon av de andra dagarna. BF och HR som praktiserar har fått lov till att betala när de återkommer till skolan den 27e april.

sista betalningsdag är absolut 27e april. kommer det några eftersläntare efter dess så är det kört, då får ni inte gå på balen! men snälla, för både er och vår skull.. försök att göra allt ni kan för att komma på tiderna den här veckan. det hade underlättat allt så mycket!

alltså IMORGON KLOCKAN 15:00-16:00 i medieteket.

studentmössorna ska delas ut den här veckan eller nästa, håll utkik efter mer info!

ps. har ni fixat klänning eller smoking/frack/kostym än? min fina klänning hänger färdigsydd i garderoben.. helt galet hur mycket jag längtar nu! gör inte ni? :-)

/ S.

Angående balen!

Hej! Här kommer lite viktig information om balen som vi tog upp på mötet i tisdags.

Hur balen kommer att gå till:
Balen kommer att hållas på Hotel Tylösand den 31/5.
Insläppet börjar klockan 16.00. När ni har kommit in får ni en fördrink vid 17.00 och möjlighet till att mingla omkring innan middagen börjar.
Maten serveras klockan 18.00. Bordsplaceringen kommer gå till så att ni får sitta jämte er baldejt/er och också ha någon från er klass vid samma bord.

Det som serveras är;
Förrätt: Liten svensk tapas (rökt lax, skagenröra och kräftsallad)
Varmrätt: Halstrad kalvnoisette med tryffelbearnaise, vårgrönsaker och rostad färskpotatis
Efterrätt:Semifroddo med maränger och ananassalsa
(vegetarianer och allergiker får en anpassad meny)

Under hela balen kommer Stures orkester att spela live och alla elever ska dansa vals. Oroa er inte, ni ska få lektioner om hur man dansar vals. Under kvällens gång kommer även "bal-tv" att filma, intervjua och fota er. (Ni som inte vill vara med på bilder osv, kontakta oss innan).

Vid 00.30 kommer bussar att köra er till Fina laxen där det blir efterfest. På morgonen ungefär vid 04.00 blir det frukost på skolan (oftast frallor och juice).

Betalning:
Betalningen kommer vi ta emot i kontanter i Medieteket. Det kostar 850 kr, se till att ha med jämna pengar!
BF och HR betalar den 14 april kl. 15.00-16.00
SP och MP betalar den 15 april kl.12.30 - 15.00
ES och Sär betalar den 16 april kl. 08.00-10.00

Om ni inte har möjlighet att betala just den dagen din klass ska betala så kom vid någon av de andra tillfällena. Om du inte kan komma till någon av tiderna så ge pengarna till en kompis så han eller hon kan betala åt dig.

Om du inte betalar vid någon av dessa tillfällena så kommer du inte att få gå på balen!

Några veckor efter att ni har betalat så kommer ett inbjudningskort skickas hem till er där vi välkomnar er till balen.

OBS! Ni måste ha studentleg för att gå på balen, så om ni inte har det, fixa det så fort som möjligt hos nån i studentkommittén. Det kostar 160 kr.

Detta summerar ungefär det vi sa på mötet. Om du har fler frågor eller funderingar så kontakta oss!

MVH
Daniella och Sandra


RSS 2.0