studentfest?

är ni fortfarande sugna på att gå på studentfesten på måndag, ring då mig på 0730660766, smsa INTE!

/klara

ge oss en chans

en fråga: varför fortsätter ni att käfta emot oss?
vill ni att vi ska tappa glöden helt och ge upp? vi kan inte göra mycket mer än så här. och vi försöker, tro mig! och precis som klara skrev i förra inlägget, håll er till saken! det här börjar gå över styr.

Postat av:

ASSÅ SLUTA SLICKA RÖV MEDIA

2009-03-26 @ 19:54:20

vad är det här liksom?
nu börjar jag bli irriterad

håll er till saken gott folk

hej allihopa.
jag kände för att skriva lite till angående alltihopa eftersom jag tänkt mycket..

men, för det första, så är detta inte okej! ni får kommentera hur mycket ni vill, och välja om ni vill vara anonyma eller inte. alla har rätt till sin åsikt. en medialev skrev såhär:

Postat av: Mediatrea

"Jag måste verkligen säga att läsa allt det här är seriöst pinsamt. Alla bara klagar och spyr galla över studentkommitéen. Okej, jag ska börja med att erkänna att jag var helt och hållet emot fjäskpoäng från början. Jag har alltid tyckt det varit löjligt (och det gör jag fortfarande) men sen har jag inte orkat engagera mig mer i det. Det ironiska är alla som nu klagar.. En del av er har ju själva försökt på lite fjäskpoäng, och nog har ni fått det med eller hur? Jag tycker inte heller att studenttävlingen ska handla om pengar men det blri ju vad man gör det till. Det hade inte behövt snackas om fjäskpoäng om de inte vetat att vi nappar på det. Vill ni få stopp på det? Då är det ju ni själva som får sluta! Ni har alltid haft ett eget val när det kommer att gälla huruvida ni ska fjäska eller inte, lägga ner pengar eller inte.
Jag måste säga det är otroligt tråkigt att så få klasser deltar men det tvivlar jag beror på att stå emot hur allting sköts. Jag vet inte, jag kan bara tala för mig själv, och i min klass är det helt enkelt så att ingen vill ställa upp. Personligen tycker jag att de som inte vill ställa är skittråkiga men det är ju inget vi kan anklaga studentkommitéen för eller hur? Det är VI som ska komma med gemenskapen och andan med hjälp av studentkommitéen. Jag vet många är besvikna med hur det har skötts men det är ju vi själva som måste anmäla oss och ta oss till tävlingarna och ställa upp. Man kan inte anklaga kommitéen för att vi inte dyker upp! Sen okej, det är illa att regler justeras eller ändras i efterhand men tänk hur lätt de är för dem när alla klagar på alla håll! Säkerligen vänner och sånt. Nej, det är ingen anledning men har ni varit själva i positionen någon gång? Det är inte lätt! Man får ta ett beslut och stå fast vid det.
Jag försvarar inte allt studentkommitéen gör eller hur de sköter saker men jag är säker på att de gör så gott de kan. Klart att förbättringar alltid är möjligt men seriöst, hur lätt tror ni att det är? Hade ni gjort ett bättre jobb själva? Och ja, de har valt det själva, och tur är väl det, eller hur? Annars hade vi ju inte haft tävlingar, fester eller bal! Så borde inte vi vara jäkligt glada att några ställer upp?"

som svar fick han/hon:

Postat av:

"Käre medieelev, det framkommer tydligt av ditt resonemang att du är för dum för att gå en riktig linje, och jag beklagar att du, precis som de andra Stureeleverna som idiotiskt nog valt så kallade "låtsaslinjer" kommer gå en arbetslös framtid till mötes, detta är dock ändå bäst för Svea rikes välfärd då inkompetenta idioter som ni skall hållas borta från allt ansvar som man kan tänka sig. hur som helst, så kan du inte klandra oss elever för att vi nyttjar ett ruttet system som satts i bruk av en dum ledning."

det blir pinsamt. håll er till saken, vi diskuterar studenttävlingen som SP06l var missnöjda med.  vi i studentkommittén håller på att bestämma hur vi i fortsättningen ska göra med tävlingar och fjäskpoäng. bra att ni kommenterar vad ni tycker :)
själva meningen med fjäskpoängen var från början bara en kul grej som vi hämtade från tidigare studentkommittéer. jag kan hålla med om att det ibland kan kännas orättvist, och att man köper till sig en vinst. men, det finns många klasser som inte kan vara med och tävla. just nu har till exempel både BF och HR praktik och för att de ska ha en chans att få poäng så kan de göra någonting för oss. de behöver inte kosta pengar! vi har fått fina kollage, och en sång. allt detta helt gratis! om det skulle vara så att fjäskpoängen tar över alltihopa och att tävlingspoängen inte räknades så skulle vi ju hoppa över tävlingarna helt och hållet. för hur kul är det att ordna tävlingar när vi bara misslyckas? så nej, fjäskpoängen har än så länge inte övervägt i poängställningen. och det här om att bara tre klasser anmälde sig till tävlingen får ni tro vad ni vill om. men så vitt jag vet så har de tidigare tävlingarna blivit ganska så lyckade. så varför de klasser som inte har praktik inte vill vara med har jag ingen aning om.

men nu vill iallafall jag att vi stryker ett sträck över det här. vi kommer tillsammans med er komma fram till en bra lösning tror jag. men SP06l, vi är ledsna för att vi, i princip omedvetet, gjorde er så irriterade.

ha de fint, vi ses på studentfesten på måndag hoppas jag!
// klara


här var det minsann livat!

det är svårt att inte ta till sig alla anklagelser personligt och att inte bli berörd av det här. ja, vi har nog alla dåligt samvete just nu och jag ber härmed även om ursäkt. vi må ha handlat fel och vi har nu haft "krismöte" över telefon och försöker göra någonting åt det. det är svårt, för hur vi än vrider och vänder på saker och ting ser vi ett missnöje som kan uppstå.

vi har därmed kommit fram till att vi skriver ett par alternativ vi har diskuterat så får ni erangerade elever vara med och bestämma (eller komma med helt nya förslag på hur vi ska göra)

1. vi raderar alla fjäskpoängen från de nuvarande tävlingspoängen så att det blir rena poäng från tävlingar. för att inte fjäskpoängen ska ha varit förgäves gör vi det till en helt annan tävling där man istället vinner någonting annat (om det är möjligt)
2. vi slutar med fjäskpoäng från och med nu men nuvarande poängställning får vara kvar och tävlingarna fortsätter.
3. vi slutar med både studenttävlingar och fjäskpoäng (vi röstar självklart nej och hoppas på att även ni gör det!)

och angående studentävlingen igår har vi en alternativ lösning som låter såhär:
istället för att alla grenar läggs samman till en i slutändan beroende på sekunder så gör vi så att för varje vunnen gren får man 3 poäng för bäst tid, 2 poäng för nästbäst tid och slutligen 1 för sista plats. och alla grenarna läggs sen samman till en slutsumma. det här skulle betyda att ledarskap får poäng för ballonggrenen.

poängställningen skulle därmed bli såhär:
irländsk julafton:
SP06l med en tid på 01.28 får 3 poäng
SP06k med en tid på 01.36 får 2 poäng
ES06m med en tid på 01.38 får 1 poäng

ballong:
SP06l får 3 poäng
ES06m får 2 poäng (då de klarade att smälla 2 ballonger)
SP06k får 1 poäng

kex:
ES06m med en tid på 01.20 får 3 poäng
SP06k med en tid på 01.23 får 2 poäng
SP06l med en tid på 01.32 får 1 poäng

halstabletter:
SP06k med en tid på 00.17 får 3 poäng
ES06m med en tid på 00.18 får 2 poäng
SP06l med en tid på 00.22 får 1 poäng

äpple och mjöl:
SP06k med en tid på 00.06 får 3 poäng
SP06l med en tid på 00.25 får 2 poäng
ES06m med en tid på 00.26 får 1 poäng

SP06k slutpoäng: 11
SP06l slutpoäng: 10
Es06m slutpoäng: 9

alltså skulle detta betyda att SP06k fortfarande vann och får 20 poäng

SP06l kom istället tvåa, men får fortfarande 15 poäng
och ES06m kom istället trea och får istället 10 poäng

det betyder alltså att poängställningen skulle se ut såhär:
SP06k: 268 p
ES06m: 264 p
SP06l: 256 p

NU ÄR DET ALLTSÅ UPP TILL ER, VAD TYCKER NI?!
DET HÄR ÄR BARA ALTERNATIV FRÅN VÅR SIDA,
så ni musikelever som läser och blir förbannade - resonerar vi helt fel så säg då ifrån!

om ni inte märker det nu, så försöker vi bara göra rätt för oss!
era ord tar hårt

/ Sandra


Vi har rätt till att försöka försvara oss

En studentkommitté är en grupp bestående av ett gäng med olika poster. Det vi gör är bland annat att fixa studentfester till oss och er genom att sälja biljetter och studentleg, och att sammarbeta med nöjet. Sen fixar vi era studentmössor och studentkläder genom att samarbeta med ABC-gruppen (för övrigt så ska de delas ut nu snart, för er som undrar). Sen har vi balen som det är otroligt mycket jobb med, mer än vad ni anar. Bland annat så sitter vi i möten med de andra skolornas kommittéer ganska ofta. Vi har fått klagomål för att vi valt fel fototeam m.m,

men finns det ni som vill vara med och påverka sådant så skulle ni ha sökt till studentkommittén då för ett år sedan. Sen har vi ju då hand om tävlingarna, vilket tillhör det roliga som vi egentligen kan skita i att göra. Men på Sture finns en tradion som heter studenttävlingar och fjäskpoäng. Vi tycker själva att studenttävlingarna har varit lyckade fram till igår. Skattjakten gillade eleverna, men inte lärarna. De som låg i topp när det gällde den första studenttävlingen är de som fortsätter att tävla. Efter varje tävling har det droppat av klasser, folk vill eller orkar inte vara med längre och så har det varit de två senaste åren! Det är ju bara att titta på vilka klasser som vunnit tävlingarna vi ordnat hittils, och titta på vilka det är som väljer att vara med fortfarande..

När det gäller fjäskpoängen så har folk inte fjäskat så mycket som ni tror, Det är ju så att man får poäng när man kommer utklädd dagen efter en studentfesterna också. Fjäskpoängen har inte övervägt ställningen.
Om ni vill att vi ska erkänna att vi gjorde fel igår så okej. Förlåt för det. Men sen är det inte jättelätt att stå och hålla i en tävling när det uppstår problem som man inte riktigt vet hur man ska lösa..

Sen måste jag säga att det är riktigt illa att kommentera om saker ni inte har en aning om. Som att vi inte gör särskillt mycket på våra möten?! Vill ni så kan vi ha ett öppet möte där ni får titta på och lyssna.. Sen att vi har pengarna i egen ficka är rena bullshiten. Pengarna har hittils mest gått åt till att köpa in saker till tävlingarna, och vi kommer att lägga mycket på balen så att ni slipper betala ännu mer. 850 är ju redan ganska mycket. Men du som har kommenterat att vi är den värsta gruppen någonsin, våga stå för vem du är!

grattis SP06k!

här kommer resultatet från gårdagens studenttävling..

SP06k vann och får därför 20 poäng
ES06m kom på andra plats och de får 15 poäng
SP06l får 10 poäng för sin tredjeplats. men efterdom ledarskap klarade ballongtävlingen galant så ger vi dom 5 poäng till. alltså kammade de också hem 15 poäng.

nu ser alltså poängställningen ut såhär för er tre i topp:
ES06m: 269 p
SP06k: 268 p
SP06l: 256 p

vadå jämt?! ;)
men ett och annat fjäskpoäng för fin sång och lite städhjälp är också på gång ;)

annan viktig info:
glöm inte att det är imorgon (torsdag) som vi säljer resten utav studentbiljetterna. mellan 7.40 och 8.10! de kostar 100 kronor styck.

balinfo

tisdagen den 31a mars kommer vi balansvariga att befinna oss i hörsalen.
klockan 11.30 börjar vi med cirka en kvarts information.
därefter finns vi tillgängliga för frågor och funderingar fram till 12.30.

har du ingen möjlighet att komma under den här tiden? kanske har du ett prov eller en sträng lärare?
kontakta då oss så får vi berätta i efterhand vad som sagts och besvara frågor.

sprid informationen vidare!

ps. hoppas ni som medverkade i studenttävlingen idag tyckte det var roligt!
jag vet att vi gjorde det iallafall

BALEN!!!

plats: hotell tylösand
insläpp: 16:00
pris: 850 kr
efterfest: fina laxen 00:30 - obestämd tid
bussar avgår från hotell tylösand

det är mycket klagomål, och alldeles för lite uppmuntran just nu. jag tror inte ni förstår hur mycket energi vi lägger ner på att planera balen osv. och tänk på att vi fortfarande lär oss.. vi har försökt att pressa ner priset och tillsammans med alla de andra skolorna (även de som inte går på vår bal) har vi diskuterat och kommit fram till gemensamma beslut (så som tillexempel att ha ett filmteam istället för ett vanligt fototeam som kostar dubbelt så mycket mer efter balen. filmteamet är inte det dyra i balpriset, utan kostar bara 99 kr per elev. hade vi anställt ett vanligt fototeam hade det kanske gått på över 300 kr per elev för att få era balbilder)

vi kommer att ha ett litet infomöte i hörsalen den 31a mars mellan 11:30 och 12:30, där ni är välkommna att ställa frågor, ge oss kritik, uppmuntran eller vad som helst. för det är inte meningen att vi ska arbeta emot er, utan för er. PÅ DET HÄR MÖTET FÅR DU ÄVEN VETA HUR DU BETALAR FÖR BALEN! (betalar du inte kommer du heller självklart inte in på balen)


Efter det att ni har betalat kommer vi att skicka ut inbjudningskort, där det står all nödvändig fakta. Men jag väljer att gå ut med menyn nu, då vissa kanske glömt att nämna allergier...

Meny:
Förrätt:
Liten svensk tapas (Rökt lax, skagenröra och kräftsallad)

Varmrätt:
Halstrad kalvnoisette med tryffelbéarnaise, vårgrönsaker och rostad färskpotatis

Dessert:
Semifreddo med maränger och ananassalsa

(Vegetarianer och allergiker får en anpassad meny)

MENYN ÄR ETT GEMENSAMT BESLUT MELLAN HOTELL TYLÖSAND OCH ALLA KOMMITTÉRNA I HALMSTAD!

och snälla, har ni frågor eller funderingar - tveka inte på att kontakta oss.
det börjar bli tröttsamt att höra en massa rykten spridas och åsikter (falska eller sanna, vad vet vi?) på annat håll istället för från just er elever till OSS balansvariga.

sandra hemberg, 0708 72 54 30 eller [email protected]
daniella palm, 0709 54 85 20 eller [email protected]


studenttävling!

ni har väl inte missat studenttävlingen på tisdag klockan tre i idrottssalen?!
anmäl er till paula på: 0730473517


eftersom vi fått lite klagomål om foto och film-teamet som vi valt att ha till balen så kan jag säga att det är faktiskt inte det som är det dyra i balpriset. det hade blivit minst lika dyrt att beställa bilderna om vi valt det andra alternativet. balen ligger för det mesta alltid på detta priset ändå. det har inte så mkt med det att göra. sen har alla skolor kommit överens om detta, inte bara vi på sture.

studio 54

måndagen den 30 mars är det dags för nästa studentfest som är studio 54, på moon.

biljetterna kostar 100 kronor och säljs:
tisdagen den 24 mars mellan klockan 7.40-8.10
torsdagen den 26 mars mellan klockan 7.40-8.10

var snälla och kom under någon av dessa tider!

sista anmälningsdagen

glöm ej: sista anmälningsdagen till balen är idag!
sprid detta vidare så att alla som vill får gå på balen. tack!

lite allmänt

hej kära elever!
idag har jag och mia legat i med allt från att sätta upp plancher om balen på skolan och med att packa upp lådor med studentgrejor. studentmössorna har äntligen kommit! dock inte alla tyvärr så ni får hålla ut ett tag till.

balen är nu bokad och klar. den 31maj på hotell tylösand med insläpp från klockan 16:00 och den kommer allt som allt gå på 850 kr. vi har försökt pressa ner priset så gott vi kan men då vi anställt ett filmteam (som vi tror ska vara till allas förtjänst) i år blir priset lite dyrare än förra året. hade vi anställt ett vanligt fototeam hade det tillkommit kostnader efteråt för att få bilderna, och det hade då blivit dyrare. förstår ni hur vi resonerat?

hur ni betalar kommer det att komma information om snarast. ni ska nämligen sätta in pengar på vårt bankkonto, men vi har lite kvar att trixa med det. så mer info snart! men kan redan nu säga att sista inbetalningsdagen för balen är den 30onde april!

i övrigt så ser jag mest fram emot studentfesten, studio 54, som är den 30 mars. gör inte ni?
puss & kram / sandra, balansvarig


POÄNGSTÄLLNING

här kommer er efterlängtade posängställning....

1. ES06m: 254
2. SP06k: 248
3. SP06l: 241
4. ES06d: 191
5. ES06t: 155
6. MP06mm+g: 109
7. BF06a: 96
8. HR06a, MP06j+f: 93
9. MP06tv+lm: 92
10. SP06t: 81
11. BF06b: 76
12.  ES06x+k: 70

i nuläget kan vi gratulera musik! och till textil+konst kan vi säga att ingenting är omöjligt!

sista chansen att anmäla sig till balen..

VIKTIGT!!

nu på fredag (den 6/3) så går anmälningstiden till balen ut. så vill du fortfarande gå, ANMÄL DIG!

detta gör du genom att mejla:
[email protected]
eller:
[email protected]

skriv ditt och din eventuella baldejts namn och vilken klass ni går i. och även om ni är allergiska mot något eller inte äter kött eller vad det nu kan vara :)

det går alltså inte att anmäla sig efter fredag!

RSS 2.0